Wereld Ei Dag bij de HALL


Wereld Ei Dag bij de HALL

Sinds 1996 wordt jaarlijks op de tweede vrijdag in oktober Wereld Ei Dag gevierd. Vrijdag de 13e dus... dat is nu dus helemaal geen ongeluksdag dit keer! En wij snappen dat deze dag in het leven is geroepen, eieren worden graag gegeten over de hele wereld. Hoe graag denk je? Nou, per Nederlander worden er gemiddeld 210 eieren per jaar gegeten! We nemen je mee in een stukje geschiedenis van het ei, nee we weten niet wie er eerder was de kip of het ei maar we kunnen wel wat vertellen over de geschiedenis van bekende ei-gerechten!

 

Ei, ei, ei!

Smijten met eieren!
Volgens het woordenboek wijst de uitsmijter op het mogelijk verband met het smijten van eieren. De naam werd voor het eerst gebruik rond 1899. Maar taalkundigen zijn er niet zeker van waarom een paar sneetjes brood met ham (of ander vlees) en spiegeleieren de naam uitsmijter heeft gekregen. Het zou kunnen dat het die naam dus dankt aan het feit dat de eieren snel in de pan worden gesmeten, óf omdat het snel klaar is te maken en vaak werd gegeten vlak voordat voordat het café dicht ging, dus voordat men uit het café werd uitgegooid. Gelukkig wordt je er bij De HALL niet snel uitgegooid als je een uitsmijter besteld, daar kan je gewoon rustig van genieten!

Omelette.
Worden eieren en dus omelettes niet al heel lang gebakken? Zeker niet! De Grieken en Romeinen konden ze niet maken omdat ze de koekenpan nog niet hadden uitgevonden. Het waren de Arabieren die de koekenpan naar het Westen brachten. Echter, de Fransen waren degene die op het idee kwamen van de eenvoudige (en goede) omelet, terwijl in andere landen een heleboel ingrediënten werden toegevoegd aan dit geklutste goedje... Hoe je hem ook maakt, het is eigenlijk altijd een succes!

Mevrouw LeGrand Benedict.
Deze dame was een vaste klant in hotel Delmonico's in New York rond het jaar 1860. Ze had de wens iets nieuws te willen eten voor lunch, toen heeft chef-kok Charles Ranhofer het gerecht Eggs Benedict bedacht. Gepocheerde eieren maken is soms een moeilijk klus, maar o zo lekker!

 

Hoe vier je Wereld Ei dag?

Deze beizondere dag laat je niet zomaar aan je voorbij gaan! Maar we helpen je natuurlijk wel even op weg met wat ideeën:

1. Bak of kook zelf een ei. Simpel & lekker, maak 'm zoals jij hem wilt.

2. De makkelijke én lekkere manier: Kom naar De HALL en bestel een heerlijk ei-gerecht. Deze dag hebben we een leuke aanbieding. De Uitsmijter én Blij ei voor slechts €10. Ons Blij ei-gerecht is deze maand een heerlijk kruidige Shakshuka. Op ons buffet zal er ook een ei dagspecial zijn voor maar €3,25

 

Zeker zijn van een plekje? Bel dan naar 0348-705280 óf reserveer online.

Terug naar het overzicht

catering

Hoe gezellig de HALL ook is, de HALL crew komt graag naar je toe. Broodjes voor tijdens een vergadering op de zaak? Overwerken? Bedrijfsfeest? Iets te vieren? De HALL kan alle wensen vervullen op het gebied van catering. Van broodjes tot BBQ en buffet, kraakvers en tot in de puntjes geregeld.

restaurant

Tijdens de lunch staat het VERSLOKET gevuld met lekkers. Kies iets lekkers van het buffet en geniet! Meer tijd? Ga dan rustig zitten en ontdek de heerlijke gerechten op ons à la carte menu: bovenste beste burgers, gezonde eiergerechten, kraakverse salades en rijkelijk belegde broodjes!

zaallen

Op zoek naar een duurzame, dynamische en inspirerende locatie voor jouw zakelijke bijeenkomst, vergadering, evenement of congres? De HALL en de ZAALLen bieden ruimte aan groepen tot 220 personen. Centraal gelegen en goed bereikbaar.

vacatures

de HALL crew bestaat uit enthousiaste lekkerbekken met een passie voor verrassend, gezond en lekker eten. We zetten alles op alles om van elk bezoek een feestje te maken en onze gasten in de watten te leggen. En er is nog plek in  HALL crew voor meer lekkerbekken! Werken in Woerden, met gezelligheid van de horeca en de luxe van kantooruren.

Actueel

Actueel

Nieuw Menu!

We hebben een nieuwe menukaart! Benieuwd wat je allemaal kunt kiezen van het a la carte menu? Lees dan gauw verder!

Blij Ei April

Lees hier alles over het Blije Ei van de maand april! (Want die wil je!)  

Discotrain 20 april

Op 20 april gaan we back to the 70s, 80s & 90s bij De HALL! Dus poets je dansschoenen en je smeer je zangstem want de DJ’s draaien de beste disco & danskrakers die we allemaal kennen en waarbij je niet stil kunt blijven staan!

Internationale dag van de Chef

Internationale dag van de Chef! Tijd om onze chefs, maar óók de rest van onze keuken crew in het zonnetje te zetten! 

volg ons ook op:

Ervaringen

Ervaringen

Ik werk graag  in de Hall, de lunch is voortreffelijk en er is altijd een rustig plekje waar ik me dan gelijk weer thuis voel
Lieneke van Dam
Of het nou even rustig een concept uitwerken is of met een grote groep een vergadering, bij de Hall zitten we altijd goed!
Johan / IC & B
Als schrijver/illustrator zocht ik een leuke inspirerende werkplek. Inmiddels zijn we vier boeken verder en zit ik nog steeds graag aan een van de tafeltjes in de Hall. Een lekker kopje koffie erbij en op naar de...
Ilona G.
Fijne plek met lekker ruime vergaderzalen, eh zaallen bedoel ik dan natuurlijk :)
Anton van Wilgen

Op de hoogte blijven

 

schrijf je in op de nieuwsbrief

Korenmolenlaan 4 | Woerden

De HALL is geopend van ma t/m do van 08:30 -18:00 uur en op vrijdag van 08:30 - 16:00

Wij zijn telefonisch te bereiken van 8:30-17:00

Korenmolenlaan 4
Woerden

De HALL is geopend van ma t/m do van 08:30 - 18:00 uur en op vrijdag van 08:30 - 16:00

Wij zijn telefonisch te bereiken van 8:30-17:00

KvK nr 72046767
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring

Email: frontoffice@dehall.nl
Tel: 0348-705280

© 2022 de Hall - Woerden | Ontwerp & realisatie: Buro Fudge & De Goudse Wolf

Werkwijze

 

Uitleg bestellen / bezorgen

De stappen van ons bestelproces

*Op dit moment is het alleen mogelijk om maaltijden af te halen

Speciale wensen

Heb je speciale wensen? Wil je een bestelling cadeau geven? Heb je allergieën? Er is tijdens het online bestellen ruimte om dit aan te geven.  

Betaling

We maken gebruik van iDEAL via Mollie. Even opletten: klik na een geslaagde betaling het betaalscherm niet zelf weg, maar wacht tot je automatisch weer terugkeert naar onze website. Zo weten we zeker dat de bestelbevestiging goed aankomt per e-mail bij jou en bij ons.