Wie is de Beste Singer Songwriter van het Groene Hart?

Ben jij de nieuwe Nielson of Douwe Bob? Dan zoeken we jou! De Wisseloord studio’s en de HALL zijn op zoek naar de Beste Singer Songwriter van het Groene Hart.

Wij zoeken talentvolle muzikanten, met een mooie en bijzondere stem, die zelf hun liedjes schrijven. Mooi, lief, grappig, vrolijk, up-tempo, pop, jazzy… Alles mag, zolang het maar zelfgeschreven en goed gebracht is. Blijf dicht bij jezelf en verras de jury en het publiek.

De prijs: een dag jouw nummer opnemen in de legendarische Wisseloord Studio’s in Hilversum! En de eer natuurlijk!!

De voorrondes

Vanuit alle inzendingen worden maximaal 20 singer-songwriters gekozen. Zij mogen in de HALL | burgerEI & zakenlui een nummer spelen. Uit elke groep worden minimaal twee winnaars gekozen, die door mogen naar de finale.

Deze halve finales zijn op dinsdagavond 19 september en dinsdagavond 26 september. Tijdens deze livepodia is publiek van harte welkom! Dus doe je niet mee met deze contest, maar hou je wel van muziek of heb je gewoon zin in een gezellige avond?? Kom dan vooral kijken! Het entree voor deze avonden is gratis.

De finale

De finale is op zaterdag 7 oktober, tijdens het Food Good Festival. De finalisten strijden dan uiteraard om de titel en de prijs.

Het Food Good Festival is een benefiet festival bomvol food, muziek, avontuur en D.I.Y. Op deze dag wordt er zoveel mogelijk geld ingezameld voor  de LINDA.foundation. Het belooft een druk bezocht festival te worden, dus voor de singer-songwriters een mooie kans om voor een groot publiek op te treden!

De jury

De jury bestaat uit Marcel Fokker, Malik Berrabah en Marlous Tolhuisen.

 

Marcel is een ras muzikant en was de afgelopen jaren veel op podia en radio te horen, onder andere met zijn Tiny Little Big Band. Nu is Marcel druk bezig zijn droom waar te maken: het Rie theater in Woerden.

 

De internationaal gerespecteerde Malik Berrabah is componist en producer. Hij is werkzaam door heel Europa en gebruikt daarbij verschillende nicknames. Sinds 2016 is Malik de Chief Creative Officer en Chief Producer van de Wisseloord Studio’s.

 

Marlous Tolhuisen heeft in verschillende musicalproducties en is werkzaam als actrice in de Efteling. Marlous is momenteel werkzaam op de VAK. Verder is zij werkzaam bij Muziekschool Westland, staat zij voor popkoor True Colors en het koor Delfts Blond, is zij werkzaam bij het Klooster in Woerden als zangdocent op de theaterafdeling, en geeft verschillende trainingen en workshops voor jong en oud.

Jouw naam hier tussen!

De finalisten van @De De Beste Singer Songwriter van het Groene Hart mogen op NachtKlooster (30 september) een kleine akoestische sessie geven in de kelder van Het Klooster Woerden!

NachtKlooster is een verrassend indoor festival binnen de muren van het Klooster. Verwacht een onvergetelijke avond vol verrassingen en talent.

Hoe doe je mee?

Ben jíj degene die jouw nummers zó weet over te brengen dat je de jury raakt en wordt uitgekozen voor een van de live podia avonden? Geef je dan nu op:

  • Post de link van jouw Youtube live opname op onze FB pagina of stuur een mailtje met daarin een link of een filmpje.
  • Je speelt natuurlijk een eigen geschreven nummer. Je mag meerdere nummers insturen.
  • Insturen kan t/m zondag 17 sept.
  • Goed om te weten: je hoeft niet persé uit het Groene Hart te komen.
  • De inzendingen worden beoordeeld door de jury en hieruit worden maximaal 20 singer-songwriters gekozen.
  • Hoor jij bij 1 van die 20 singer-songwriters? Dan mag je tijdens één van de twee halve finales op di 19 en di 26 sept een nummer spelen. Uit de 8 tot 10 singer-songwriters per voorronde worden minimaal 2 winnaars gekozen.
  • Hoor jij bij 1 van de winnaars uit de voorronden? Dan speel je tijdens de finale op zaterdag 7 oktober, tijdens het Food Good festival.

Wisseloord Studio’s

De Wisseloord Studio’s zijn wereldberoemd. Nationale en internationale artiesten, zoals The Rolling Stones, Elton John, Anouk en Marco Borsato doken en duiken er regelmatig de studio in.

Hierdoor hebben de Wisseloord Studio’s een rijke muziekhistorie. Gebouwd in 1978 en in 2012 compleet getransformeerd: de studio’s zijn voorzien van de modernste apparatuur.

De oude, inspirerende ziel en de vintage vibe is uiteraard bewaard gebleven.

Onder de bezielende leiding van de Franse Malik Berrabah, gaat Wisseloord een nieuw tijdperk tegemoet met een “publishing company”, een “production company” en een “talent development” traject.

de HALL

In de voormalige ontvangsthal van een markant gebouw aan de poort van Woerden is sinds een jaar de HALL | burgerEI & zakenlui gevestigd. Een verrassende locatie waar techneuten, koffieleuten, zakenlui, burgerfanaten, Woerdenaren en A12 reizigers  samenkomen om te lunchen, te dineren, te borrelen, een training te volgen of te werken.

De ligging (midden in het Groene Hart), het industriële decor en de ongedwongen sfeer maken dat de HALL de ideale plek is voor de voorrondes én de finale van de Beste Singer Songwriter van het Groene Hart.

#STAYTUNED// Blijf op de hoogte via twitterfacebook en instagram.