Trots op Woerden!

Woerden is hét technische broeinest van Nederland. In dat kader kregen wij bijzonder bezoek vanmorgen: Gedeputeerde Robert Strijk (Provincie Utrecht) en de wethouders George Becht en Arjan Noorthoek kwamen een kijkje nemen in de HALL en het Intechnium Gebouw.

Frank van der Heijden vertelde over het ontstaan en de historie van het pand en over Woerden als kloppend hart van technisch Nederland. Frank benadrukte daarbij de noodzaak om de juiste partijen bij elkaar te hebben.

Onder het met zonnepanelen bedekte dak van het Intechnium Gebouw, zijn vele technische bedrijven en branche organisaties verzameld. Techniek Nederland, OTIB, TVVL, Vapro, OOI en VCCN. Maurice Estourgie van Techniek Nederland, licht toe waarom zij uit Zoetermeer verhuizen naar deze bruisende locatie: “Verbinden en samenwerken is een belangrijke reden. Met onze partners werken we aan de duurzaamheidsambities van Nederland. Wij informeren onze leden en dagen hen uit om met elkaar te investeren in nieuwe technieken en deze in te zetten om deze duurzaamheidsdoelen te halen.” Erik Boek van OTIB vertelt, dat er 70.000 mensen nodig zijn binnen de techniekbranche. Van studenten tot zij-instromers. Er wordt heel veel gedaan en samengewerkt met gemeente, scholen en bedrijven om de mensen en de kennis te verzamelen om de sector toekomstbestendig te maken.

De HALL, gevestigd op de begane grond van het Intechnium Gebouw, is de plek waar vergaderen, eten en techniek samen komen. Medewerkers van de organisaties gevestigd in het Intechnium Gebouw, techneuten die zich laten bijscholen en mensen die werken op bedrijventerrein Middelland ontmoeten elkaar voor een kop koffie of een heerlijke lunch in de HALL.

De delegatie ging daarna door naar nóg zo’n prachtig voorbeeld van samenwerking op het gebied van Techniek: de TechnoHub van Woerdens Techniek Talent op bedrijven terrein Honthorst. Hier komen ondernemers, onderwijs en overheid samen om innovatief technisch onderwijs te faciliteren.

Dat er zoveel techniek in de gemeente Woerden wordt gepredikt is uniek voor Nederland en daar mogen we als Woerden trots op zijn! Wij van de HALL zijn in elk geval apetrots!!