Burger van de maand oktober!

burger van de maand oktober 2019

De dagen worden korter, blaadjes vallen vallen van de bomen… Herfst!

Tijd voor warmte en gezelligheid, voor mooie aardse smaken met een zweem zoetigheid. Een oogstfeest op een broodje. Lijkt het alsof we een beetje in het wilde weg zitten te zwammen?!?! Niets is minder waar, want we hebben het over de #BurgervandemMaand oktober.

ZWAM!

Een heerlijke burger met warme herfstachtige smaken:

Een sappige burger van puur rundvlees. van de dubbeldoelkoe* met gebakken oesterzwammen, aioli en knapperige groentechips.

De burger is gegratineerd met Szechuan kaas. Dat is een romige, belegen boerenkaas met aromatische peper uit Szechuan, China. Pittig?

Nee hoor. Szechuan peper heeft juist frisse tonen van de citrus, die een mooi contrast vormen met het romige van de kaas. Én rode uiencompote, voor dat zweempje zoet, wat óók heel goed past bij de herfst.

Lang leve het najaar! Dan nemen we de storm en regen wel op de koop toe.

 

 

 

* dubbeldoel

Het rundvlees voor onze burgers komt van dubbeldoel koeien. Dat zijn koeien, die na hun carrière als melkkoe, niet afgedankt worden zoals andere koeien, maar nog een tijdje van hun pensioen mogen genieten. Daarbij krijgen ze goede voeding, waaronder veel granen. Hierdoor ontstaat prachtig gemarmerd vlees, bomvol smaak. Het enige dat we verder nog toevoegen is een klein beetje zout en dan heb je dus bijna de lekkerste hamburger van Nederland. Sappig, veel smaak, karakteristiek en duurzaam.