Burger van de maand augustus!

Wegens succes verlengd: Pyrgos!

PYRGOS is Grieks voor ‘toren’. En dat is precies wat het is. De zomerse burger is een toren boordevol lekkers, die je huphup, zo naar een zonnig Grieks eiland brengt!

 

Wat zit er dan allemaal op?!

De basis: Onze welbekende burger van 100% rundvlees. Lekker én duurzaam van de dubbeldoel* koe. Op een heerlijk broodje dat gekruid is met gyros kruiden. Onze huisgemaakte ketchup en wat veldsla maken de basis af.

Dan:

Zongedroogde tomaatjes, gegrilde courgette, frisse tzatziki en feta van Coen, onze kaasrijper. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt de Pyrgos afgetopt met gefrituurde uienringen en olijven.

Niet te eten.

Inderdaad. Deze burger valt onmogelijk netjes te eten. Maar dat hoeft ook helemaal niet.

Je krijgt er een scherp mes bij en een bakje met citroenwater voor eventuele vieze handen.

Ons advies: Geniet eerst van de uienringen en olijfjes en ga pas daarna de hamburger te lijf! En echt waar, de Pyrgos is het dubbel en dwars waard!

 

 

* dubbeldoel

Het rundvlees voor onze burgers komt van dubbeldoel koeien. Dat zijn koeien, die na hun carrière als melkkoe, niet afgedankt worden zoals andere koeien, maar nog een tijdje van hun pensioen mogen genieten. Daarbij krijgen ze goede voeding, waaronder veel granen. Hierdoor ontstaat prachtig gemarmerd vlees, bomvol smaak. Het enige dat we verder nog toevoegen is een klein beetje zout en dan heb je dus bijna de lekkerste hamburger van Nederland. Sappig, veel smaak, karakteristiek en duurzaam.