pannenkoeken in de HALL!

Wist je dat…//

Je in de HALL niet alleen onwijs lekkere burgers kunt eten, maar ook hele bijzondere pannenkoeken?!?!

We horen jullie denken: pannenkoeken…. die zijn toch niet echt bijzonder? Maar de HALL bakt geen gewone pannenkoeken. De HALL bakt Dutch Baby’s.

Staan er dan kleine Hollandse kindertjes op het menu? Is de HALL gek geworden?!?! Niets is minder waar. De Dutch Baby’s zijn d√© reden waarom de “EI” in burgerEI met hoofdletters geschreven is. Waarom?? Welnu:

Dutch Baby’s

Wat is het dan wel?!? Hoewel je door de naam zou denken dat het een Nederlands verzinsel is, is een Dutch Baby een Amerikaans-Duitse uitvinding. Het is een luchtige pannenkoek, maar dan met meer eieren in het beslag dan in reguliere Hollandse pannenkoeken. Deze pannenkoeken worden in de oven gebakken en krijgen een soort soufflé achtige bereiding. Een Dutch Baby is dus eigenlijk een soort kruising tussen een  pannenkoek, een omelet en een soufflé. Zowel zoet als hartig zijn het ware traktaties.

Waarom ze Dutch Baby’s heten?? Zoals wel vaker het geval is, weet niemand precies hoe de Dutch Baby ontstaan is. E√©n van de verhalen is dat deze pannenkoeken ge√Įntroduceerd werden in Manca‚Äôs Cafe¬†in¬†Seattle, geinspireerd door Duitse appelpannenkoeken. De dochter des huizes was gek op deze lekkernij, maar was niet zo goed in Duits. In plaats van Deutsch Pancake sprak ze het uit als Dutch Pancake en voil√† de Dutch baby pancake was een feit.

Al het goede kost tijd!

Een baby duurt negen maanden. Een dutch baby duurt ook even. Ze worden gebakken in de oven en dat kost even wat tijd. Dus je moet wel een klein beetje geduld hebben als je een Dutch baby bestelt in de HALL. Want wij maken deze uiteraard vers voor je klaar.

Gelukkig gaat het wel een stuk sneller dan negen maanden. En Dutch Baby’s zijn (net als echte baby’s) de moeite waard om op te wachten! Regelrecht comfort food.

Drie smaken

Zodra de Dutch Baby’s uit de oven komen, worden ze rijkelijk belegd met allerlei lekkers. Er staan 2 hartige varianten op het menu √©n een zoete variant. En geloof ons, het is lastig kiezen, want ze zijn allemaal even lekker! Onze welgemeende ¬†excuses daarvoor ūüėČ

gerookte zalm | crème fraiche | dille | kappertjes

prosciuotto | homemade pesto | gebakken ei

appel | pecan nootjes | stroop | kaneel

alléén op donderdag en vrijdag

Het is jammer, maar de Dutch Baby’s zijn voorlopig all√©√©n te proeven tijdens het diner op donderdag en vrijdag avond. Nieuwsgierig? Kom proeven!! Reserveer snel een tafeltje voor donderdag- of vrijdagavond!

de HALL | Korenmolenlaan 4 | Woerden | frontoffice@dehall.nl | 0348-705280