Burger van de Maand Maart

Rosso Robusto. De Burger van de Maand maart.

De naam zegt het al: Een robuuste burger met een Italiaanse knipoog. Oh ja. En een flinke dosis rood. Het is een stevige burger, die mooi in balans is. Hartig – crunchy – zoetig – cheesy…

Stoer genoeg om het laatste restje winter te doorstaan, maar vooral de opvallende kleur zorgt ook dat je zin krijgt in het voorjaar!

Wat maakt ‘m dan zo rosso en robuust?!

De inmiddels bekende burger van duurzaam 100% rundvlees (dubbeldoel*) wordt deze maand gegratineerd met een mooie, knalrode pesto-peper kaas. Dat geeft ‘m z’n opvallende kleurtje en geeft ‘m een beetje pit.

De crunch zit ‘m in de gedroogde olijven en de krokante pancetta.

De uien-balsamico chutney zorgen voor een volle, rijke smaak.

En een mooie plak tomaat voor wat frisheid. En dan gebruiken we niet zomaar tomaat… Nee! We gebruiken coeur de boeuf. Deze tomaat dankt zijn vreemde naam (‘ossenhart’) aan zijn bijzondere vorm. Het is een vreemd geribbelde reuzentomaat bomvol smaak.

Wat knapperige spinazie en een pesto-mayonaise maken de Rosso Robusto helemaal af.

 

* dubbeldoel

Het rundvlees voor onze burgers komt van dubbeldoel koeien. Dat zijn koeien, die na hun carrière als melkkoe, niet afgedankt worden zoals andere koeien, maar nog een tijdje van hun pensioen mogen genieten. Daarbij krijgen ze goede voeding, waaronder veel granen. Hierdoor ontstaat prachtig gemarmerd vlees, bomvol smaak. Het enige dat we verder nog toevoegen is een klein beetje zout en dan heb je dus bijna de lekkerste hamburger van Nederland. Sappig, veel smaak, karakteristiek en duurzaam.