Luka’s biertje

In de HALL zit er Heineken op de tap en is de koelkast gevuld met Affligem, Radler en Brand seizoensbier. En daar zetten we elke keer een ander biertje naast, geselecteerd door één van de leden van de HALLcrew.

De Bierkeuze van Luka

Mariëlle beet het spits af met de Blauwe Chimay , een donker bier met een krachtig aroma en een complexe smaak. Dat een winterbier niet perse donker en zwaar hoeft te zijn bewijst de bierkeuze van Luka: Lowlander Winter White IPA. Winter White IPA is een verfrissende India Pale Ale, gebrouwen met spar en jeneverbes. Normaal gesproken is een India Pale Ale (IPA) hoppig en bitter. Maar bij dit limited edition winterbier wordt dat gecombineerd met het frisse tarwemout van een witbier. De harsachtige van de spar in combinatie met de citrustonen van de jeneverbes doen meteen denken aan winterse wandelingen.

“Niet een standaard zwaar donkerbier, maar een fris fruitig en verfrissend witbiertje voor in de winter,”

aldus Luka. Het verfrissende winterbiertje gaat met 5% alcohol in tegen de stroom van zware, verwarmende winterbieren. En je proeft ook echt een beetje de dennennaalden. Dennennaalden? Ja! Want i.p.v. “nieuwe” sparren, worden gebruikte kerstbomen gerecycled. Na de jaarwisseling heeft Lowlander door heel Nederland kerstbomen verzameld. Voor de productie van het winterbier was zo’n 600 kilo dennennaalden nodig. Een Blauwspar of Douglas smaakt het beste in bier.

Nieuwsgierig geworden?? Mooi! De Lowlander Winter White IPA staat koud!