DUTCH BABIES

Wij zijn bevallen!!

Nee! Niet van een klein HALLetje… maar van een heuse foodbaby. We zijn verheugd te melden dat er vanaf heden Dutch Babies op het menu staan. En geloof ons: Die zijn lekker!!!

We horen jullie denken: Dutch Babies… staan er dan kleine Hollandse kindertjes op het menu? Is de HALL gek geworden?!?! Niets is minder waar. De HALL heeft gewoon het licht gezien. De Dutch Babies zijn dé reden waarom de “EI” in burgerEI met hoofdletters geschreven is.

Pannenkoeken

Wat is het dan wel?!? Hoewel de naam anders doet vermoeden, is een Dutch Baby een Amerikaans-Duitse uitvinding. Het is een luchtige pannenkoek, maar dan met meer eieren in het beslag dan Hollandse pannenkoeken. Deze pannenkoeken worden in de oven gebakken en krijgen een soort soufflé achtige bereiding. Het is dus eigenlijk een soort kruising tussen een  pannenkoek, een omelet en een soufflé. Zowel zoet als hartig zijn het ware traktaties.

Waarom ze Dutch Babies heten?? Zoals wel vaker het geval is, weet niemand precies hoe de Dutch Baby ontstaan is. Eén van de verhalen is dat deze pannenkoeken geintroduceerd werden in Manca’s Cafe in Seatlle, geinspireerd door Duitse appelpannenkoeken. De dochter des huizes was gek op deze lekkernij, maar was niet zo goed in Duits. In plaats van Deutsch Pancake sprak ze het uit als Dutch Pancake en voilà de Dutch baby pancake was een feit.

Al het goede kost tijd

Een baby duurt negen maanden. Een dutch baby duurt ook even. Ze worden gebakken in de oven en dat kost even wat tijd. Dus je moet wel even geduld hebben als je een Dutch baby bestelt. Gelukkig gaat het wel een stuk sneller dan negen maanden. En Dutch Babies zijn (net als echte babies) de moeite waard om op te wachten! Regelrecht comfort food.

Drie smaken

Zodra de Dutch Babies uit de oven komen, worden ze rijkelijk belegd met allerlei lekkers. Er staan 2 hartige varianten op het menu én een zoete variant. En geloof ons, het is lastig kiezen, want ze zijn allemaal even lekker! Onze excuses daarvoor 😉

gerookte zalm | crème fraiche | dille | kappertjes

prosciuotto | homemade pesto | gebakken ei

appel | pecan nootjes | stroop | kaneel

alléén op donderdag en vrijdag

Het is jammer, maar de Dutch Babies zijn voorlopig alléén te proeven tijdens het diner op donderdag en vrijdag avond. Nieuwsgierig? Kom proeven!! Reserveer snel een tafeltje voor donderdag- of vrijdagavond!

de HALL | Korenmolenlaan 4 | Woerden | frontoffice@dehall.nl | 0348-705280