Tartine Gruyere

Burger van de Maand januari 2019

Januari. Hét moment om wat gezonder te gaan eten! Daarom: Tartine Gruyere!

Huh?! Een taartje?!?! Als burger van de maand?!?! En dát noemt de HALL gezond?

Ja! Tartine is geen taartje, maar een mooi woord voor “open sandwich”. En dat past dan weer prima bij een gezondere levensstijl. Een minder groot broodje dus voor deze burger van de maand, meergranen uiteraard. Minder koolhydraten, gezonde vezels. Beter voor de lijn!

Óp die tartine komen diverse lagen lekkers, die stuk voor stuk gezonde eigenschappen hebben:

  • Een burger burger van 100% rundvlees. Zonder toevoegingen. En duurzaam, want van de dubbeldoel koe*.
  • Gruyere! Gruyere is een rauwmelkse Zwitserse kaas. Zoet, met een zoutige bijsmaak en een vleugje noot. Rauwmelkse kazen zijn gezonder dan fabriekskazen, want ze bevatten nog een hoop goede bacteriën en zijn rijker aan voedingsstoffen.
  • Zuurkool (super gezond, bomvol vitaminen en óók nog eens goed voor de lijn!). De zuurkool is op smaak gebracht met crème fraîche en tijm, naar Elzasser recept.
  • Knapperige Granny Smith (ook goed voor de vitamientjes, en geeft een lekkere bite aan de burger!)
  • Krokante uitjes. Uien zijn supergezond. Nu zijn krokante uitjes misschien wat minder goed voor de lijn, MAAR… uit onderzoek is gebleken dat we blij worden van krokant en knapperig eten. Enne… dat is ook gezond toch? Voer om blij van te worden!

Dus mocht je het gevoel hebben, dat je goede voornemens niet passen bij het eten van een burger… dan zit je er dus helemaal naast. Deze burger lijkt gemáákt voor jouw goede voornemens! Hoort ‘meer bewegen’ ook bij jouw goede voornemens? Dan kom je toch wandelend naar de HALL?!

 

 

* dubbeldoel

Het rundvlees voor onze burgers komt van dubbeldoel koeien. Dat zijn koeien, die na hun carrière als melkkoe, niet afgedankt worden zoals andere koeien, maar nog een tijdje van hun pensioen mogen genieten. Daarbij krijgen ze goede voeding, waaronder veel granen. Hierdoor ontstaat prachtig gemarmerd vlees, bomvol smaak. Het enige dat we verder nog toevoegen is een klein beetje zout en dan heb je dus bijna de lekkerste hamburger van Nederland. Sappig, veel smaak, karakteristiek en duurzaam.