CLUBtosti

Wist je dat…//

een tosti niet ongezonder is dan een gewone boterham met ham en kaas?!?  Op één of andere manier lijkt gesmolten kaas een stuk ongezonder dan ‘gewone’ kaas. Veel dingen die lekker zijn, zijn tenslotte vaak wat ongezonder. Gelukkig is dat in dit geval NIET waar!

Een tosti líjkt wel vetter, maar dat komt doordat de vetten in de kaas door verhitting vrijkomen. Hierdoor kun je het vet ineens veel beter zien. Maar dat vet zat er natuurlijk al die tijd al in. Uit onderzoek is gebleken dat het verhitten van de kaas het niet vetter maakt en ook niet zorgt voor meer calorieën.

Ook is het niet zo dat je lichaam vetten op een andere manier opneemt als ze worden verhit. Verhit of niet: je lichaam verwerkt verwarmde kaas op dezelfde manier als niet verwarmde kaas.

En dan nog iets : De CLUBtosti van de HALL is misschien zelfs nog een tikkeltje minder vet dan een normale tosti, want voor de CLUBtosti wordt gerookte kip gebruikt i.p.v.ham.

HET GROTE GEVAAR

Het grote gevaar zit ‘m in de saus… want een tosti smaakt nu eenmaal nóg lekkerder met een sausje.

Pfoeh! Ook dát valt gelukkig mee. Roy van der Ploeg van het Voedingscentrum: “Ketchup is de meest gebruikte saus bij een tosti, en die is helemaal niet verkeerd. Ketchup is gemaakt uit tomaten, en levert geen vet en minder calorieën dan bijvoorbeeld mayonaise.”  Gelukkig is de homemade ketchup van de HALL dus een gezond alternatief.

De spekmayonaise wat minder, maar ja… die is wél mega lekker. En een beetje kan geen kwaad, toch??

 

“Wist je dat het schuin doorsnijden van de tosti al een jaren oude traditie is? Dit om de smaak te versterken en om de tosti te onderscheiden van een normale boterham.”

 

CLUBTOSTI

Kortom: Een tosti is dus een prima lunch! Natuurlijk kun je ‘m makkelijk en eenvoudig zelf klaar maken. MAAARRRR  buiten de deur lunchen is ook wel eens fijn. En super belangrijk zoals je HIER kunt lezen. Bij de HALL kun je al voor €7 van een heerlijke CLUBtosti genieten. bestaande uit gerookte kip , smeuïge kaas , savora mosterd (een mooie kruidige mosterd uit Frankrijk). Erbij onze homemade ketchup en vet ? lekkere bacon mayo.

Bekijk HIER onze lunchkaart voor andere maaltijden.