Over emancipatie, digitalisering en gloeiende kolen.

De zon schijnt en dus moet er gebraden worden. Niet alleen op de strandstoel in de zon, maar ook en vooral op de barbecue in de tuin. Dit ritueel is voor velen geen onbekende. De BBQ staat voor gezelligheid, lange zomeravonden en bovenal heerlijk en bourgondisch eten. Vlees en vis in allerlei soorten en smaken, mooie marinades, frisse salades en lekkere sausjes.

Na een dagje strand, een lange dag werken of gewoon een normale zomerse dag is de BBQ altijd een fijne afsluiting. Het maakt niet uit voor welke gelegenheid en met wie je het vuur aansteekt: buiten het vlees grillen is altijd weer een feestje. Gezelligheid gegarandeerd!

En weg is de emancipatie…

Terwijl de vrouwen zich in de keuken uitsloven met salades en andere BBQ voorbereidingen, ontfermen de mannen, zelfs types waarvan je het niet verwacht, zich over ‘het vlees’ en ‘het vuur’. Er zijn uiteraard uitzonderingen, maar zelfs de meest geëmancipeerden onder ons voegen zich probleemloos naar die oerklassieke rolverdeling.

Digitalisering versus hete kolen

Met vrienden en familie communiceer je via mail, facebook en whatsapp. Daardoor is de nood nog groter om als tegenwicht je vrienden en familie in het echt te zien. Samen buiten vlees braden is het ideale tegengif voor de digitalisering.

Voordeel van hete kolen en BBQ speeltjes is dat je heel snel je vrienden kunt uitnodigen. Voor een barbecue, bijvoorbeeld. Cocoonen is uit. Vriendschap is dé grote trend. En we hebben ook minder tijd door de hoge werkdruk. Daarom spreken mensen graag af met meer mensen tegelijk. Een aantal gezinnen bij elkaar, grote vriendengroep, de hele familie…

Te midden van alle drukke nieuwigheden snakken we tegenwoordig naar eenvoud & natuur, om even de illusie te hebben dat het leven simpel is. In de tuin een lapje vlees bakken voor vrienden hoort daar absoluut bij.

BBQJULI

Natuurlijk is het óók wel eens lekker om in de watten gelegd te worden door een chef. De hele maand juli bereiden de chefs van de HALL namelijk de heerlijkste spareribs, malse kippendijen en meer tijdens de BBQJULI. Ook gewoon die zomerse gezelligheid, maar zonder er zelf wat voor te hoeven doen. Ook wel eens lekker toch!? Zelf in de kolen prikken is er dan natuurlijk niet bij (hoewel… als je het heel lief vraagt, kan dat misschien heus wel even).

Zin gekregen in een goed stuk vlees en gloeiende kolen? Borstel dan snel dat rooster schoon en haal een zak kolen óf laat je in de watten leggen tijdens BBQJULI!

 

Bron: demorgen.be | manners.nl