V.I.B. >> Very Irish Burger

Een knipoog naar WHISKĒY, waar alles om whisky, whiskey & Bourbon draait!

De burger zelf is puur vlees van de Hollandse dubbeldoel koe. Met daarop een aantal lagen Iers geluk:

  • bacon
  • kort gebakken kool voor een knapperige bite, afgeblust met Ierse Whiskey
  • een mayonaise op basis van Baileys
  • 2 dikke plakken cheddar
  • homemade relish, een soort zoet zuur ‘sausje’

 

Kom ‘m snel een keer proeven en…

 

Word jij onze V.I.B. ?!?! >> Very Important Burger Actie!

Embrace your Irish Spirit en kom de V.I.B. proeven in de maand april. EN maak kans op een V.I.B. (Very Important Burger) behandeling op de Internationale Dag van de Hamburger op 28 mei.

Je wordt dan opgehaald door TukTuk Woerden. Onder het genot van een hapje en een drankje, geniet je van een rondrit door Woerden. Daarna wordt je afgezet bij de HALL, waar de Internationale dag van de Hamburger gevierd wordt met…. Juist ja! Met hamburgers!! Een nieuwe traditie, de we vanaf nu elk jaar gaan vieren. En daar kun jij bij zijn! Gratis en voor niks!! En, zoals het een echte V.I.B. betaamt >> je wordt ook weer lekker thuisgebracht door de tuktuk. Beter kun je de Internationale dag van de Hamburger niet vieren, toch?!?

 

Ierse whiskey: Ruige Schot vs. vriendelijke Ier

Irish whiskey: aromatisch en volle whisky waarvan de rooksmaak ontbreekt, waardoor ze wat toegankelijker zijn. Desondanks hebben whisky’s van Ierse bodem meer “body” dan de Schotse malts. Rijke whisky’s met kracht. En dat maken Irish malts geduchte tegenstanders van de Schotse buren.

Een duik in de geschiedenis: De Schotten maakten whisky die vrij zwaar en ruig was en dus lang niet bij iedereen in de smaak viel. De Ieren gebruikten, in tegenstelling tot de Schotten, ook ongemoute gerst voor hun whiskey. De Ierse overheid hief nl. belasting op gemoute gerst, maar niet op de gerstekorrels zelf. Zo hoefden ze dus minder belasting te betalen.

De Ieren ontwikkelden daarom een speciaal distilleerapparaat: de zogenaamde Pot Still. Het ongemoute gerst moest nl. wel 3 keer gedistilleerd worden in plaats van 2 keer, zoals in Schotland gebruikelijk is. De suikers in ongemoute gerst worden namelijk moeilijker in alcohol omgezet dan die in gemoute gerst.

 

Irish Cream

Gilbey’s, een gin- en wijnbedrijf uit Dublin lanceerde Baileys in 1974. In hun zoektocht naar een typisch Ierse drank, mengden ze 2 Ierse producten (melk en whisky ) met elkaar. De eerste pogingen waren niet zo geslaagd. Pas nadat ze bij de bereiding van room uit melk het melkeiwit weglieten en pas later weer toevoegden konden de twee met elkaar gemengd worden en was de eerste Irish Cream likeur een feit.

 

duurzame burger

Het rundvlees voor onze burgers komt van dubbeldoel koeien. Dat zijn koeien, die na hun carrière als melkkoe, niet afgedankt worden zoals andere koeien, maar nog een tijdje van hun pensioen mogen genieten. Daarbij krijgen ze goede voeding, waaronder veel granen. Hierdoor ontstaat prachtig gemarmerd vlees, bomvol smaak. Het enige dat we verder nog toevoegen is een klein beetje zout en dan heb je dus bijna de lekkerste hamburger van Nederland. Sappig, veel smaak, karakteristiek en duurzaam.