finalisten

Na 2 geweldige voorrondes, vol muzikaal talent, zijn de finalisten voor De Beste Singer Songwriter van het Groene Hart bekend.

Zaterdag 7 oktober zullen de finalisten strijden voor een dag in de Wisseloord Studio’s, om daar een nummer op te nemen. Tijdens het Food Good Festival doen ze live 2 van hun mooiste songs. De jury, bestaande uit Marcel Fokker, Malik Berrabah en Marlous Tolhuisen zullen daarna besluiten wie er met de prijs en de eer vandoor gaat!

Benieuwd naar de finalisten?? Hieronder een korte kennismaking >>

Gayle Skidmore

Gayle liet een verpletterende indruk achter met haar nummer ‘Little Bird’. De oorspronkelijk Amerikaanse, maar tegenwoordig wonend in Korthoef, kreeg het publiek muisstil. Gayle heeft al meerdere albums uitgebracht en is al zeven keer genomineerd voor de San Diego Music Award. Nu gaat zij dus strijden voor de titel De Beste Singer-Songwriter van het Groene Hart. 

Pim Bossink

Deze student Songwriting aan Codarts in Rotterdam was eerder te zien aan tafel bij DWDD, te horen op 3FM en deed mee aan de talentenjacht van ex 3FM-dj Giel Beelen. Buiten het schrijven van songs voor anderen, heeft hij ook een eigen project. Dit bestaat vooral uit popmuziek met een randje R&B. Kom dat zien, kom dat horen tijdens de grote finale!

Olaf Bosman

In de eerste voorronde legde het duo Olaf & Lotte beslag op de wildcard. Een wildcard die betekende dat het duo in de tweede voorronde nogmaals een kans kreeg om alsnog de finale te bereiken. Tijdens de tweede voorronde moest Olaf, student van de Herman Brood Academie, het stellen zonder Lotte. Hij wist de jury, dit keer met zijn eigen nummer ‘How beautiful you are’ dusdanig te enthousiasmeren, dat ook hij de finale bereikte.

Sofie de Bruijn

“Een fantastisch, klein nummer dat ontzettend mooi geschreven en gezongen is,” verwoorden Marcel Fokker, voorzitter van de jury, de keuze voor de Woerdense. Sofie is binnen Woerden al een grote naam, met al meerdere optredens op haar naam. Sofie covert al jaren bekende Engelstalige nummers, maar tijdens de voorronde wist haar Nederlandstalige nummer ‘Lijn 7’ iedereen stil te krijgen. Het heftige persoonlijke verhaal achter het nummer was niet de enige oorzaak, Sofie gaf een perfecte opvoering die een luid applaus en dus ook een finale plek opleverde.

Something Like Sunshine

Het duo Something like Sunshine liet bij de jury en het publiek een verpletterende indruk achter. De jonge Aina en Teddy hebben op hun jonge leeftijd al een grote staat van dienst. Zo wonnen ze eerder de UNICEF Talent Battle, traden ze al meerdere keren op bij het bekende festival TREK en hebben ze hun eigen veelbezochte ‘Sunshine Sessions’ bij het bekende Max Guitar in Den Haag.

 

 

Zaterdag 7 oktober vindt de finale van De Beste Singer-Songwriter van het Groene Hart plaats. Tijdens het Food Good Festival strijden de 5 singer-songwriters om de hoofdprijs: de winnaar mag zijn of haar nummer opnemen in de Wisseloord Studio’s in Hilversum. Het Food Good Festival is een benefiet festival bomvol food, muziek, avontuur en D.I.Y. Op deze dag wordt er zoveel mogelijk geld ingezameld voor  de LINDA.foundation. Het belooft een druk bezocht festival te worden, dus voor de singer-songwriters een mooie kans om voor een groot publiek op te treden!

Iedereen is welkom om ook te komen kijken en luisteren. De entree voor het Food Good Festival is gratis.

 

Food Good Festival | 7 okt | 12:00-20:00 | gratis entree

de finale van De Beste Singer Songwriter van het Groene Hart is van 15:00-17:00

de HALL | Korenmolenlaan 4 | Woerden