Sacre Bleu!

Bij deze presenteren wij de #BurgervandeMaand maart: de Sacre Bleu. De belangrijkste ingrediënten: Beef, port en Blauw Klaver…

In de burger van 100% rundvlees is rode port en blauwe kaas verwerkt. Deze burger, medium gebakken uiteraard, wordt gegratineerd met Blauw Klaver. Verder komt er de HALL’s homemade ketchup en een stroop van port bij. De burger krijgt een topping van ui. Langzaam gebakken, waardoor de uien een lekker zoetje krijgen.

Een fris blaadje knapperige krulsla en een vers gebakken sesam broodje van Carl Siegert maken het helemaal af.

Potverdikkie

De expressie sacrebleu (van sacré dieu = heilige god) wordt vandaag de dag niet meer frequent gebruikt in de Franstalige landen Frankrijk, België of Zwitserland, maar in de Engelssprekende wereld is het bekend uit de boeken van Agatha Christie over de fictieve Belgische detective Hercule Poirot.
Volgens de meeste Franse woordenboeken staat “sacrebleu” gelijk aan “sacredieu”. Vrijvertaald “gossiemijne” of “my goodness”.

In de HALL staat Sacre Bleu synoniem voor “potverdikkie wat een lekkere burger”.

Blauw Klaver

De Blauw Klaver wordt door Matthijs en Maaike gemaakt op de kaasboerderij ‘De Houdycker’ in Kamerik. De koeien zijn  een kruising van MRIJ met Red Holstein en dit levert prima melkbestanddelen voor de bereiding van de blauwaderkaas. Het is een zachte, romige blauwader. Uniek voor Nederland.

De Blauw Klaver wordt ook zeer regelmatig gebruikt op de borrelplank van de HALL.

Dubbeldoel koe

Voor de burgers gebruiken wij duurzaam rundvlees. Het vlees komt van dubbeldoel koeien. Dat zijn koeien, die na hun carrière als melkkoe niet afgedankt worden zoals andere koeien, maar nog een tijdje van hun pensioen mogen genieten. Daarbij krijgen ze goede voeding, waaronder veel granen. Hierdoor ontstaat prachtig gemarmerd vlees, bomvol smaak.