Uitgelicht // Hotdog

De hotdog. Van streetfood naar ultiem lunchgerecht. Een Duitse slager uit Frankfurt ontwikkelde rond 1600 een worst die de naam “Frankfurter” kreeg. Toen halverwege de 19e eeuw veel Duitsers immigreerden naar Amerika, namen zij hun eetgewoontes mee. De worsten werden verkocht vanaf kleine mobiele kraampjes, vooral op de straten van New York. De worsten stonden toen nog bekend als ‘Dachshund’, een Duits hondje dat wel wat weg had van de worst. In het Engels veranderde de naam al gauw naar hotdog.

En de uitvinding van deze slager uit Frankfurt prijkt ook op de lunchkaart in de HALL | burgerEI & zakenlui. Een echte, ambachtelijke hotdog op een lekker knapperig stukje stokbrood, afgetopt met wat zoetzure rode kool.

De fruitige sambal (huisgemaakt uiteraard!) maakt het helemaal af. Deze zit er los bij, dus je kunt het net zo pittig maken als je zelf wil.

uit ambachtelijke worstmakerij

De worst die we gebruiken, komt niet van die slager uit Frankfurt, maar uit de ambachtelijke worstmakerij van Ferry Lempers uit Linschoten. Hij gebruikt daarvoor het vlees van het Blokhovens Linievarken. Deze varkens hebben een goed leven in de Schalkwijkse polder. Lekker in het stro, met een krul in de staart. En dat zorgt voor ouderwets lekker vlees!

Je kunt deze hotdog elke werkdag komen proeven tijdens de lunch! Of bestel ‘m als barfood bij de borrel…

de HALL | burgerEI & zakenlui  |  Intechniumgebouw | Korenmolenlaan 4 | Woerden | open op ma t/m vrijdag vanaf 8 uur, voor koffie, lunch, borrel & diner