Expreszo

De Burger van de Maand februari is echt iets voor koffieleuten en burgerfanaten! Maar ook als je niet van koffie houdt, is dit een regelrechte aanrader. De Expreszo is een zeer bijzondere burger, waar veel over te vertellen valt! Van burger, tot broodje tot sausje…

Allereerst natuurlijk de burger zelf. Deze is van 100% rundvlees. Een duurzaam stukje rundvlees, want het vlees komt van dubbeldoel koeien. Dat zijn koeien, die na hun carrière als melkkoe, niet afgedankt worden zoals andere koeien, maar nog een tijdje van hun pensioen mogen genieten. Daarbij krijgen ze goede voeding, waaronder veel granen. Hierdoor ontstaat prachtig gemarmerd vlees, bomvol smaak.

Dan het broodje. Het is een zgn. Buerli broodje, van Carl Siegert. 4 aaneen gebakken minibolletjes, die door hun vorm extra knapperig zijn. Biologisch desembrood naar Zwitserse traditie.

De BBQ saus is uiteraard homemade. De saus is gemaakt van o.a. Catunambu espresso. Gerookt zeezout en een rokerige whiskey geven de saus een aangename rooksmaak. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt de burger afgetopt met blokjes spek en een crumble van koffie & rogge.

Het spek is langzaam gegaard buikspek. Daarna wordt het nog even kort gebakken, waardoor er knapperige blokjes ontstaan. Lekker krokant van buiten, maar van binnen zo zacht als draadjesvlees.

De crumble van koffie en rogge zorgt voor een crunchy bite en geeft de burger nog net even wat pit mee.