1 ei is geen ei…

 

…2 ei is een half ei… met 3 eieren is het dus eigenlijk pas compleet! En daarom heeft de HALL | burgerEI & zakenlui een ei-proeverij op de kaart staan, met 3 ei-bereidingen.

Bijvoorbeeld: Een sandwich met onze huisgemaakte eiersalade. Een broodje uit de oven, gevuld met ambachtelijk gedroogde ham & ei, gegratineerd met boerenkaas. Als derde gerechtje een smeuïg roerei met truffel. Ei & truffel gaan nu eenmaal heel goed samen.

We moeten er wel bij vermelden, dat dit gerecht regelmatig van gedaante verwisselt. Al naar gelang het seizoen, de creativiteit van de chef en de wensen van de gast. Dat is nu juist het leuke, want zo blijft ‘ie verrassen! De eiersalade, ( een HALL-klassieker inmiddels ) is wel een vast item.

Hou je niet van varkensvlees of kaas, eet je liever helemaal geen vlees of geen gluten? Geef het aan, dan kunnen we daar rekening mee houden!

Biodynamische eieren

Voor onze ei-gerechten gebruiken we biodynamische eieren. De kippen die deze eieren leggen, hebben een ruime uitloop in het vrije veld. Zij krijgen biologische voeding en hebben een zandbak en biologisch stro. Ook belangrijk: er is minimaal 1 haan op 50 kippen. Dit zorgt ervoor dat de kippen een stressloos en fijn leven hebben.

Gezond

Eieren zitten vol met stoffen die erg goed zijn om je lichaam gezond te houden! Ze zijn rijk aan vitamine B12 en vitamine D en mineralen als fosfor en seleen. Ze vormen daarnaast een bron van vitamine A, vitamine B2 en foliumzuur en van mineralen zoals ijzer en zink.

Inspiratie

Het gerecht “1 ei is geen ei” komt voort uit het feit dat een ei heel erg veelzijdig is. Je kunt er zoveel mee doen. Om niet te hoeven kiezen, dachten we aan een proeverij van diverse ei-gerechtjes. Daarbij kwamen we al snel bij het spreekwoord “1 ei is geen ei”.

Maar waar komt het spreekwoord eigenlijk vandaan? Met Pasen laten veel ouders hun kinderen zoeken naar (beschilderde) eieren die verstopt zijn door de paashaas. Maar er zijn (en waren) ook allerlei andere ei-gebruiken. Zo gaven ze in het Vlaamse dorpje Broechem elkaar drie eieren per persoon. Hiervan komt ook de spreuk: één ei is geen ei, twee ei is een ei, drie ei een paasei.

De achterliggende gedachte >>
Eén ei is niets: ieder mens heeft de ander nodig. Twee ei is pas de helft van de mens, het zintuigelijke en lichamelijke deel. Drie ei is de drie-eenheid van lichaam, ziel en geest.