Andre Rouvoet en Robot Pepper in de HALL

Wat hebben André Rouvoet, robot Pepper, een shantykoor en de HALL met elkaar te maken?

Het Intechnium en daarmee ook de HALL, bruist van de techniek. Dat techniek ook goed in te zetten is in de zorg, bleek tijdens het ” Vooruit Leven” congres van de Rabobank in de HALL | burgerEI & zakenlui. Tijdens deze informatieve bijeenkomst, kregen ouderen en mensen die beroepsmatig of in de privé-sfeer met ouder worden te maken hebben, van alles te horen en te zien op gebied van techniek & ouder worden.

André Rouvoet opende het evenement. De bezoekers konden aansluiten bij 1 van de presentatie in de ZAALLen van de HALL. Over hoe je de regie kunt houden over je financiën en zorg. En over hoe Robot Pepper je in de toekomst daarmee zou kunnen helpen.

 

rabobank-zorg-congres-evenement-locatie-woerden-02

 

Comfort, zorg & techniek

Verder konden de bezoekers overal proeven, voelen en beleven hoe comfort, zorg en techniek samen komen in de toekomst. Van een proefrit op een Ebike van BikeCenter Woerden, tot een kijkje in de modelwoningen van OTIB, waar technische innovaties toegepast en getest worden. De woningen laten zien wat er technisch allemaal mogelijk is om te zorgen dat ouderen en zorgbehoevende mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Op de informatiemarkt konden de bezoekers kennismaken met Compaan. Zij presenteerden een tablet, die speciaal ontwikkeld is voor ouderenen senioren, die niet met de computer overweg kunnen, maar nog wel deel willen uitmaken van onze digitale wereld. Een foto of filmpje ontvangen, een berichtje schrijven of beeldbellen? Met de Compaan kan dat op een eenvoudige manier. Ook Woerden Wijzer, Xtra Eye & Welzijn Woerden waren aanwezig om de bezoekers te informeren over wat zij kunnen betekenen in de toekomst.

SportCity liet zien hoe je fit kunt worden en/of blijven, met het Personal Fitplan. 

En verder was het gewoon een hele gezellige dag. Het buffet van de HALL | burgerEI en zakenlui was goed gevuld met allerlei broodjes, de koffie vloeide rijkelijk en de bezoekers werden ook nog getrakteerd op een spetterend optreden van het Shantykoor de Turfschippers.

Als je dan toch ouder wordt, kun je er maar beter van genieten. En goed op de hoogte zijn van alles wat er mogelijk is.

 

rabobank-zorg-congres-evenement-locatie-woerden-03