de Burgers

Na jarenlang veldonderzoek zijn we tot de ultieme burger gekomen. Niet ultiem in de zin van “we gooien er zoveel mogelijk toppings op en dan zal ‘ie vast wel smaken”, maar ultiem in de zin van: Het perfecte rundvlees, het perfecte broodje en de perfecte toppings. Precies in balans, niet teveel & niet te weinig.

de burger

Samen met onze ambachtelijke slager Ferry Lempers, zijn we op zoek gegaan naar een mooi stuk rundvlees. Waar moet de beste burger aan voldoen? Sappig, veel smaak, karakteristiek en duurzaam.

Onze burger is gemaakt van puur rundvlees. En niet zomaar rundvlees, maar vlees van dubbel doel koeien. Dat zijn koeien, die na hun carrière als melkkoe, niet afgedankt worden zoals andere koeien, maar nog een tijdje van hun pensioen mogen genieten. Daarbij krijgen ze goede voeding, waaronder veel granen. Hierdoor ontstaat prachtig gemarmerd vlees, bomvol smaak. En verder een geheime kruidenmix? Nee hoor, niks van dat alles. Het enige dat we toevoegen is een klein beetje zout en dan heb je misschien wel de lekkerste hamburger van Nederland.

Het broodje

Deze burgers belanden uiteraard niet op zomaar het eerste de beste broodje. Na veel broodjes geproefd te hebben, is het brioche broodje van Carl Siegert het broodje, dat het best bij de smaak van de burger past.  Heerlijk brood uit Harmelen, zonder toevoegingen.

de toppings

Ook de toppings krijgen veel aandacht! De ketchup die op de broodjes gaan, maken we zelf. Hetzelfde geldt voor de BBQ saus, met echt Bourbon whisky voor een zoet accent.

Ga je voor een burger met kaas? Dat komt goed uit. Want aan goede kaas in Woerden geen gebrek. De kazen worden met zorg geselecteerd door de Kaasrijper. Mooie boerenkazen uit het Groene Hart.